מחקר חדש: לימוד טכניקות של נשימה יכול לסייע רבות לאלו הסובלים מפיברומיאלגיה
“בפעם הראשונה הצלחנו לראות כיצד הדרך בה אנו נושמים משפיעה ומשנה את התפישה והתגובה שלנו לכאב”, אומרים החוקרים
מממצאי מחקר חדש עולה כי טכניקות של האטת קצב הנשימה בזמן כאב מתון מסייעת להתמודד פיזית ונפשית עם הכאב.
לדברי החוקרים, המחקר שלהם מאשש את טענות הדוגלים ביוגה ובמדיטציה באשר ליכולתן
להקל על כאבים כרוניים.
במסגרת המחקר, אשר ממצאיו פורסמו בכתב העת “Pain”, מדדו החוקרים את תגובתן לכאב של 27 נשים הסובלות מכאבים כרוניים עקב פיברומיאלגיה, וכן קבוצת ביקורת המנתה 25 נשים בריאות.
החוקרים מצאו כי טכניקות של נשימה איטית דיכאו את התגובה לגירויי כאב מתון בקרב המשתתפות.
כמו כן העידו המשתתפות כי הנשימה האיטית תרמה גם לחוסן אמוציונלי בהתמודדות עם הכאב. בעיבוד הנתונים הסתבר כי היעילות של השיטה הסתברה כגבוהה יותר בקרב הנשים הבריאות מאשר אצל הנשים חולות הפיברומיאלגיה.
לדברי החוקר הראשי, פרופ’ אלכס ג’. זאוטרה מאוניברסיטת אריזונה, טכניקות נשימה יכולות להוות דרך נוספת להתמודדות עם פיברומיאלגיה או כל סוג אחר של כאב כרוני.
“מה שבאמת מעניין זה שהצלחנו לבחון טכניקות כמו יוגה ומדיטציה תחת המיקרוסקופ בתנאי מעבדה” הוא אומר.
המחקר הנוכחי לא העריך סוג ספציפי כזה או אחר של יוגה או מדיטציה, כי אם בחן את האפקט של מודעות לנשימה אשר מהווה את אחת מאבני היסוד של מתודות מזרחיות אלה.
לדברי זאוטרה, הממצאים מראים בפעם הראשונה כיצד הדרך בה אנו נושמים משפיעה ומשנה את התפישה והתגובה שלנו לכאב.
“זה לא שהכל בראש שלנו”, מציין זאוטרה, “אבל אולי הכל כן במוח שלנו”. לדבריו, נשימה איטית עשויה לתרום לאיזון בין הפעילות העצבית הסימפתטית לבין הפרה-סימפתטית.
המערכת הסימפתטית משפעלת את מנגנון התגובה בזמני עקה. היא אחראית למשל על האצת הדופק, לחץ הדם ובלוטות הזיעה. לעומתה, המערכת הפרה-סימפתטית מפנה את הדגש על פעילויות כמו עיכול, הרגעה ומנוחה.
לימוד טכניקות של נשימה יכול לסייע רבות לאלו הסובלים מפיברומיאלגיה, אך לדברי החוקר השיטה מגלמת גם פוטנציאל לסייע לסובלים מכאבים כרוניים אחרים כמו כאבי גב תחתון ושחיקת סחוסים.
“עלינו להיות צנועים יותר. לא בכל המקרים אפשר לסלק את הכאב במאת האחוזים. אני מספק כלים להתמודדות עם המצב, ולמרות הכאב אפשר להעלות את רמת התפקוד היומיומי בכדי לשמור על איכות חיים נאותה”.
“אחרי שהמטופלים ניסו כבר הכל וכלום לא עזר להם הם מגיעים אלי. אני התחנה האחרונה”, אומר ד”ר אדהאן.
לחצו כאן להזמנת תור בטלפון 24/7 ☏ 072-3313380 או שלחו מסרון ונחזור אליכם בהקדם